Gemeenteraad nodigt inwoners uit om mee te denken over de toekomst van Kampen

De raadsleden van de gemeente Kampen starten op maandag 12 december met een bijzonder project. Vanaf dan nodigen zij alle inwoners uit om mee te denken over de toekomst van de stad en de omliggende kernen. Om vandaag de juiste besluiten te kunnen nemen, moeten de raadsleden namelijk weten waar de gemeente Kampen in 2040 wil staan.

 In de komende jaren raken grote thema’s op het gebied van wonen, economie, duurzaamheid en sociale voorzieningen het karakter van de stad Kampen en de omliggende kernen. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat inwoners zich thuis blijven voelen. “Daarom nodigen we hen uit om over de toekomst mee te denken”, zegt Jan Willem Schutte namens de klankbordgroep met vertegenwoordigers van alle fracties uit de gemeenteraad. “Kiezen we voor vernieuwing en groeien we door? Of blijven we de vertrouwde middelgrote gemeente die we nu zijn?”

Van enquête tot event
Van jong tot oud en van binnenstad tot buitengebied, iedereen mag van zich laten horen. Inwoners kunnen op www.toekomstvankampen.nl een vragenlijst invullen en in maart het Toekomst-van-Kampen-festival bezoeken. Daarnaast ontvangen  tweehonderd willekeurige inwoners via loting in januari een ‘ticket naar de toekomst’. Een unieke uitnodiging, want dit ticket geeft toegang tot twee exclusieve bijeenkomsten waarin allerlei belangrijke thema’s aan bod komen.

Toekomstvisie
Het project ‘De toekomst van Kampen’ is een initiatief van de gemeenteraad van Kampen. “We organiseren dit project omdat we oprecht geïnteresseerd zijn in de verhalen van inwoners”, aldus Schutte. “Hoe meer inwoners we spreken, hoe beter we weten wat er leeft. En hoe gerichter we een toekomstplan kunnen maken dat bij de gemeente Kampen past. In de zomer van 2023 verwachten we het definitieve toekomstplan te presenteren.”

terug naar nieuws
Meer weten over het project?
Neem contact op